T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DİYARBAKIR / BİSMİL - Bismil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bismil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon
04124151024(Okul Dahili Numarası)
Belgegeçer
04124152595
WEB
https://bismilmtal.meb.k12.tr
Adres
Aralık Mahallesi , Türkmen Caddesi , Türkmen 1. Sokak 2/4 2/5 2/6 , Bismil /Diyarbakır ///Bismil İlçe Jandarma Komutanlığı Yanı , Okullar Bölgesi///
Vizyon
Bismil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak vizyonumuz, kız çocuklarımıza, gelecekte toplumun istek ve ihtiyaçları doğrultusunda hayat için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak, okumak isteyen kızlarımızın sayısının artmasını sağlamakla beraber sosyal, kültürel ve akademik başarıları yüksek bireyler yetiştirmek ve bölümleriyle ilgili mesleki eğitimi almış, hem özel sektörde hem de devlet kapısında kolaylıkla iş bulan bayan bireyler yetiştirmektir. Bu da öncelikle kendilerine ve ailelerine faydalı olmalarını sonra toplumun aydınlanmasını daha sonra ülkenin kalkınmasını ve en önemlisi okuma oranının artmasıyla birlikte genç, dinamik, geleceğe güvenle, umutla bakan, tüketen değil üreten bir bayan kitlesi oluşturmakla olacaktır.
Misyon
Bismil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak misyonumuz, kız çocuklarımızın okullaşma oranını artırmak ve eğitim sürecinde akademik, sosyal, ekonomik gelişimlerini sağlayan kız çocukları yetiştirmek, kızların okumaya karşı istek ve beklentilerini karşılamak, onlara okutmayı sevdirmek, geleceğin birer bilinçli anneleri olmalarını sağlamak, ekonomik bağımsızlığı olan, soran sorgulayan kültür düzeyi yüksek kız öğrencileri yetiştirmektir.
Başarılar
Mühendislik , öğretmenlik ve spor alanında üniversiteye yerleşen öğrencilerimiz ile gurur duymaktayız . Ayrıca ilçemizde ve ilimizde düzenlenen çeşitli sosyal etkinliklerde de okulumuzun dereceleri mevcuttur.
Öğretmen :23
Öğrenci :429
Derslik :19
Atölye-İşlik :9
Konferans Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :2
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :2
BT Sınıfı :2
Oyun Odası :4
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1350
Yemekhane :3
Revir:1
Öğretim Şekli :Normal Öğretim
Saatler
08:00 - 12:20 13:00 - 16:30
Isınma
Kalorifer(Kömür)
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Okulumuza öğrenci servisleri ile ulaşım yapılmaktadır.
Servis Bilgisi
Öğrencilerimizin bir kısmı taşımalıdır . Öğretmenlerimiz ilçeden veya ilden kendi imkanlarıyla geliş-gidiş yapmaktadırlar.
Yerleşim Yeri
İlçemiz Diyarbakır - Batman arasında bulunup, iki şehire de yaklaşık olarak 50 km mesafededir. Diyarbakır´ın en büyük ilçelerinden olan Bismil, yaklaşık 112.000 nüfusa sahiptir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz ile 55 km , ilçe merkezine yaklaşık olarak 3 km uzaklıkta, okullar bölgesi olarak adlandırılan, Türkmenhacı Köyü yolu üzerinde bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri
Okulumuzda 30 öğretmen ve 250 öğrenci bulunmaktadır .
Okulun Sınav Başarı Durumu
Orta
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
%50
Sportif Etkinlikler
Futbol-Basketbol-Voleybol-Masa Tenisi -Santranç
Bilimsel Etkinlikler
Tubitak Projeleri
Proje Çalışmaları
Bilişim - Resim - Şiir - Spor
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Tubitak Projeleri
Diğer Hususlar
OKULUMUZDA 5 BÖLÜM BULUNMAKTADIR . 1.BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ 2.ÇOCUK GELİŞİMİ 3.HASTA VE YAŞLI BAKIMI 4.YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ 5.SAÇ VE GÜZELLİK HİZMETLERİ
Yazdır